Kako prevariti zimu


Jeste li znali da je osim toplih cipela masaža valjkom jedan od najjednostavnijih načina kako se riješiti hladnih nogu? Može li žvakaća spasiti osjetljive uši? I kad je potreban jastuk više?


Može li zima proći bez bolesti?

Pogledajte malo po kući – bit ćete iznenađeni koliko ćete korisnih stvari naći za svoje zdravlje. Iskoristite ih!

Vruća voda
Kad god osjetite da vas nešto "hvata", na prsa stavite bocu s vrućom vodom. Točno ispod prsne kosti nalazi se timus, koji stvara T-limfocite, stanice koje su temelj imuniteta. Toplinom ćete ojačati njihovo djelovanje.

Boca viskija
Neki stručnjaci preporučuju grgljati viski s vodom. Ali to bi bilo nepotrebno bacanje. Najbolje je popiti viski. Najviše će vam koristiti viski pomiješan s pola limuna, malo vruće vode i žličicom meda. Ukoliko ne pijete alkohol, grgljajte sa slanom vodom.

Pileća juha
Kad ste prehlađeni pijte dosta tekućine, ali dodajte i dva tanjura pileće juhe dnevno. Djeluje protiv prehlade i kao prirodni antibiotik. Sprečava stvaranje neutrofila, koji povećava stvaranje sluzi.

Maslinovo ulje
Prije nego izađete na zimu, protrljajte ruke i usne maslinovim uljem kako ne bi ispucale. Jednako djeluje i maslac, ali za razliku od maslinovog ulja, ne upija se tako dobro.

Valjak za tijesto
Masaža valjkom jedan je od najjednostavnijih načina kako se riješiti hladnih nogu. Valjajte ga po stopalima oko tri minute. Valjak ima još jedan blagotvorni učinak jer pomaže ugrijati i istegnuti ligamente.

Žvakaća bez šećera
Upala uha je jedna od neugodnijih bolesti. Nažalost, pripada bolestima zimskog razdoblja. Za vrijeme gripe šmrcanjem sluz dolazi i do ušnog kanala. Prema stručnjacima se rizik obolijevanja od upale uha upola smanjuje ako žvačete pet puta dnevno. Čin žvakanja pomiče sluz iz uha. Sladilo xylitol, koje se stavlja u žvakaće bez šećera, napada bakterije koje uzrokuju problem.

Jastuk više
Ako vas muči kašalj, sigurno vam nije promaklo da se vaše stanje po noći pogoršava. Ako ležite, treplje, koje se zovu cilije i koje se pojavljuju oko pluća i bronhija, izravnaju se i ne mogu pomicati slojeve sluzi. Tako se sluz nakuplja i to uzrokuje kašalj. Ako glavu poduprete još jednim jastukom, cilije će ostati u prvobitnom položaju.

Ako vas ne muči iskašljavanje, već samo suhi i iritirajući kašalj, probajte staviti prst u uho i lagano ga protresti.

Žarulja
Zimi se često osjećamo loše. Nedostatak sunca smanjuje razinu hormona sreće serotonina. Vježba od minute sa žaruljom pomoći će vam dopuniti tu razinu. Sjednite u tamnu prostoriju ispred prijenosne lampe sa žaruljom od 60 vata, tako da možete dosegnuti prekidač. Upalite lampu i gledajte u nju jednu minutu. Ugasite je, zatvorite oči i usredotočite se na bljesak svjetla, koji imate ispred sebe, dok ne nestane.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Imam dvorište, želim vodeni vrt

Gospodinova Krunica

Kalanhoa - Kalanchoe