Cvjetne kupke, mirisne i opustajuce


Bez sumnje, i najobicniju kupaonicu mirisnom kupkom mozete pretvoriti u ekskluzivni prostor za relaksiranje. Kupka sama po sebi djeluje pozitivno na cijelo tijelo, a posebno na kozu, misice, zivce i krvotok te opcenito relaksira, smiruje, ozivljava i osvjezava tijelo i psihu. Dodana etericna ulja mnogostruko pospjesuju njezino djelovanje, djelujuci kroz kupkom bolje prokrvljenu kozu otvorenih pora na nas organizam, te udisanjem kroz nos.

Najbolje vrijeme za uranjanje u mirisnu cvjetnu kupku je navecer oko 21 sat. S obzirom na toplije vrijeme, voda neka bude topla, nikako vruca, najbolje temperature između 30 i 34 stupnja, a u njoj nemojte ostati duze (ali ni krace) od dvadeset do trideset minuta. Kako se prirodna, cista ulja ne vezu sama uz vodu, ovisno o cvjetnoj vrsti, pomijesajte 10 do 15, najvise 20 kapi ulja s 4 do 5 zlica emulgatora, meda ili slatkog vrhnja, pa tek onda mjesavinu dodajte vodi za kupanje.

Etericna ulja birajte prema cvijecu i mirisima koje najvise volite ili pak u skladu s dominantnim osjecajima toga dana. Primjerice, da biste odagnali osjecaj otudjenosti, osjecaj hladnoce ili osamljenosti, izaberite etericno ulje ruze, jasmina ili lavande. Ulje ruze, uz koje u vodu mozete dodati i latice ruza ubranih u vrtu ili kupljenih na cvjetnoj trznici, umirit ce vase zivce, utopliti vase srce, ali i harmonizirati probavu i krvotok. Za smirivanje nakon stresnog i uzurbanog dana, vodi za kupanje dodajte etericno ulje kamilice ili, jos bolje, izmijesajte po tri kapi ulja ruze, geranije i komoraca. Etericna ulja poticu i eroticne osjecaje, te su posebno ucinkovita dodana kupki za dvoje. Primjerice, za kupku s afrodizijackim djelovanjem izmijesajte po 5 kapi ulja ylang-ylanga, sandalovine i jasmina.

No, cvjetne kupke mogu djelovati i na smanjenje nekih zdravstvenih poteskoca. Primjerice, kupka od kamilice smiruje grceve u trbuhu, od ruze menstrualne grceve, a od lavande grceve u misicima. Kupka od lavande takodjer smanjuje glavobolju i uspavljuje.

Primjedbe

Autor Holly rekao je…
Samo bi te pomirisao loool

Popularni postovi s ovog bloga

Imam dvorište, želim vodeni vrt

Gospodinova Krunica

Kalanhoa - Kalanchoe